Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaké onemocnění se léčí nejhůře?

Chřipka a nachlazení.

Někdo by mohl říct, že takové lehké onemocnění, by mělo být naopak dobře léčitelné. Není. Ovlivňuje ho totiž mnoho faktorů, které na dálku nemohu ovlivnit.

1) například strava.. Pokud je strava energie jin ( stejně jako nachlazení průdušek, plic, rýma a kašel), např. mléčné výrobky, studené potraviny, kyselé ovoce, kyselé čaje, miso a sojové produkty, melouny a okurky, tak se příznaky naopak ještě zhorší. Všechny tyto potraviny jsou navíc ještě studenotvorné a ochlazují už tak nemocné tělo.

2) ovzduší.Pokud doma máte přetopeno a nevyvětráno, v bytě se množí patogeny, které zhoršují léčbu. Pokud máte doma naopak zimu a dýcháte studený vzduch, tak se samozřejmně nachlazení nezbavíte, neboť dochází k ještě většímu nachlazení.

3) co nám ještě brání v uzdravení : studené nápoje, káva alkohol, tropické ovoce, sladké potraviny, cukr, med, mentolové dropsy a pod. Navíc potraviny obsahující cukr a tuk mohou vytvářet v těle záněty.

Proto se na mne maminky dětí, které jsou nastydlé, nemohou zlobit, že léčba není tak účinná - tyto faktory musí ovlivňovat sami. Pak rýma a nachlazení nemají šanci...

 

Při chřipce doporučuji tyto potraviny :

Masové vývary s kořenovou zeleninou, vařenou , pečenou a dušenou zeleninu, vařenou pohanku a jáhly jako přílohu, jíst pouze teplá jídla a nápoje.

Cibulový a zázvorový čaj,ne kyselý s ibiškem - bez citronu. Také je vhodný heřmánkový čaj na zklidnění žaludku.

Zeleninové šťávy pouze z mrkve, řepy a jablek s trochou skořice a zázvoru. Přidáme pár kapek oliv. oleje, aby se vstřebal vit. A, který je rozpustný v tucích.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář